Filteri za vodu-Činimo život lepšim!

Filteri za vodu

Većina ljudi se slaže da je zdravlje naše najveće bogatstvo i da očuvanje zdravlja naše porodice treba da bude prioritet broj 1, ali dobro zdravlje nije slučajnost, da bi nas isto dugo služilo, moramo mu posvetiti pažnju.

Mi smo se opredelili da vam ukažemo na značajan uticaj vode koju svakodnevno unosimo u naš organizam.

Poznato je da smo prosečno sastavljeni od vode i do 70% , pa ako krenemo od te naučno činjenice , uviđamo koliko je važno da u organizam unesemo najkvalitetniju vodu koja nam  je dostupna.

Trenutno u našem okruženju dostupna nam je: Voda iz gradskog vodovoda ili poznatija kao česmovača i flaširana voda koju kupujemo u prodavnicama najčešće iz pet boce.

Voda iz vodovodne mreže najčešće  dolazi sa mehaničkim problemima, to su razna onečišćenja do koje dolazi kada voda prolazi kroz kilometarski duge cevovode. U toj vodi u zavisnosti od materijala od kojeg su napravljene cevi, može da bude veoma opasnih metala kao što su olovo i azbest. Naročito su opasne cevi koje su postavljene u pojedinim gradovima u Srbiji na  početku ili 40 i  50-tih godina prošlog veka. Kod većih kvarova i pucanja cevi na glavnim vodovima većih prečnika, prilikom popravke istih, stvara se pad pritiska i kroz otvor na pukotini u mrežu mogu ući razne bakterije u nekim slučajevima i vrlo opasne bakterija fekalnog porekla. Poznato je da sve naše fabrike vode imaju obavezu da vodu hlorišu. Važno je da se voda hloriše iz zdravstveno bezbednosnih razloga, a hlor kao dezinfekciono sredstvo u minimalnim količinama po litru vode bezopasan je za ljudsko zdravlje. Dugoročan unos hlorisane vode značajno umanjuje snagu našeg imuno sistema.

O flaširanoj vodi u javnosti se malo zna, osim da PET 1 boca ima veliki broj jedinjenja na bazi nafte. PET 1 boce na suncu postaju reaktivne sa vodom, i mogu da ispuste neke supstance koje su nepoželjne da budu u vodi, dokazano je prisustvo antimona i bpa kao i mnogih drugih jedinjenja koje mogu imati štetne posledice po zdravlje ljudi. U pravilniku EU o ispravnosti vode, dozvoljena količina arsena u flaširanoj vodi je 5 puta veća nego u česmovači. Flaširana voda je i do 200 puta skuplja od česmovače, a od filtrirane vode čak i do 10 puta.

Filteri za vodu

Filteri za vodu

Naši filteri za vodu ima dejstvo u dva koraka:

1. korak

Naš jedinstveni 0.2 sub mikronski keramički filter impregniran srebrom zaustaviće čestice koje su 500 puta manje od jedne niti ljudske dlake.

2. korak

Voda se zatim filtrira kroz unutrašnje jezgro sertifikovanog aktivnog ugljenika. Ovo dugotrajno i kvalitetno jezgro ugljenika je inpregrirano specijalnim ugljenikom KDF 55 (kojeg na našem tržištu ima samo ovaj filter) koji uklanja teške metale i pruža najveći mogući nivo uklanjanja zagadjivača.

Filteri za vodu skidaju mehaničke nečistoće, bakterije i uklanja hlor iz vode. A sve vodo rastvorljive minerale iz vode ostavlja pošto su oni neophodni za sve biohemijke funkcije u organizmu.

Zbog zdravlja i zbog dramatičnih ušteda potrebno je doneti odluku i ugraditi

fresh life water filter 10“ jer:  osim što štedi, za zdravlje vam vredi.

© 2024: FRESH LIFE | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress